03 elokuuta, 2012

Typerä piski joka murisi mulle








Lina on n. 10 viikkoa vanha nyt ja pian alkaa rokotusohjelma, saa nähdä mitä neitokainen moisesta ajatuksesta pitää. Tyttö on kasvanut kyllä aivan älyttömästi ja sille on tullut lisää karvaa. Sen häntäkään ei nykyään oo sellane piiska vaa siihen on tullu pidemmät karvat. Myös korvat alkaa olee aika hyvin pystyssä, ehkä aavistuksen verran ne vielä roikkuu mut kyllä se siitä. Lina on alkanut myös pureskelee johtoja ja sen sellaisia, täytyy olla koko ajan silmä tarkkana tai sit piilottaa kaikki. Kyllä me ilmoitetaan sille heti jos se edes meinaa alkaa jotain luvatonta repimään. Luita sun muita löytyy mut aina kaikki luvaton on hauskempaa.




Mua harmittaa kovasti ku teen niin paljon töitä, eilenkin mun työpäivä oli about 01:00 - 13:15. Siinä ei hirveästi ehdi koiran kanssa mitään tekemään. Eilen mä en kuitenkaan mennyt nukkuu heti niin kuin mä tavallisesti teen. Jäin peuhaamaan Linan kanssa ja harjoteltiin pari temppua. Istu, maahan ja tassu onnistuu nyt tosi hyvin :) Lina osaa jo jopa nousta maasta istumaan, mikä tuotti ongelmia esim. meidän Ransulle. Se ei oppinut sitä ikinä. Linankaan kanssa ei voi pitkiä harjoitteluhetkiä pitää, sillä menee hermo tosi nopeasti. Se alkaa heiluttaa päätänsä, haukkuu ja pyörii levottomasti. Siitä tietää et nyt ei enää jaksa ja pitää leikkiä tai jotain muuta vastaavaa. 




Lina on kyllä silti tosi fiksu ja se keskittyy hyvin. Namien perään se on kyllä vähän liiakseenkin. Tänään ku tulin töistä päätin harjoittaa Linan kanssa vähän kärsivällisyyttä. Oon opettanut et Linan pitää istua ennen ku se saa ruokaa, se ei myöskään saa haukkua. Tänään sit halusin et Lina istuu niin pitkään ku kuppi on maassa ja annan luvan syödä. Totta kai se ryntäili kupin luokse ja jouduin pitelee sitä ja nostaa kupin takaisin pöydälle. Lina kuitenkin tajus et heti ku se liikkuu paikaltaan lähtee kuppikin naaman edestä. Kauhean kauan ei tarvinnut harjoitella ku Lina sit odotti jo nätisti et saa mennä kupille.

Lina haluaa aina välillä sänkyyn meidän kanssa mut ei viihdy tässä kovin kauan vaan yrittää hypätä alas. Se on hassu ku se ottaa vauhtia ja yrittää saada itsensä sänkyyn. Me ei kuitenkaan oteta sitä sänkyyn nukkumaan, isompana se ei ois kuitenkaan kauhean kivaa.



Tosiaan niille jotka ei tiedä: oon postilla töissä. Siellä tapaa kyllä jos jonkinlaista ihmistä ihan oikeesti. Toissapäivänä eräs naishenkilö tuli valittaa siitä mihin jätän auton ku vien päiväpostin. Vien siis kerrostaloon postia ja siinä yleensä kaikki jättää auton rapun eteen eikä siitä valiteta. Tämä nainen taas tuli valittelee ku tässä rapussa asuu niin paljon vanhuksia ja usein on ambulanssi pihassa nii mitäs sitten ku minun autoni on tiellä. Kerroin et me ollaan niin vähän aikaa siellä rapussa et mä ehdin pois rapun edestä kyllä. Tämä ei rouvahenkilölle kelvannut vaan hän jatkoi valittamista. Noh, ei siinä auttanut ku myönnytellä mukana, asiakas on aina oikeassa. Työkavereiden kanssa sit naurettiin sille räkäsesti, eukko saa seuraavan kerran postinsa viimeisenä.

Toinen juttu mikä huvittaa on valittaminen siitä ettei lehteä ole toimitettu. No ei se lehti mahdu ihmiset sinne laatikkoon jos sitä ei tyhjennetä : D Ja jos sen jättää laatikon ulkopuolelle nii joku vie sen siitä, tuuli jos ei mikään muu.

Juoksin eilen Linan kanssa ja mun nilkka vääntyi. Mulla on viime kesän jäljiltä marssimurtuma vasemmassa jalassa ja se on alkanut taas vaivata : / Mun jalka turpos ja teki kipeää kävellä mut menin silti töihin. Heitän kerrostaloja sekä yöllä että päivällä, se rasittaa jalkaa tosi paljon mut ei se satu niin paljon ettenkö vois töitä tehdä. Nyt turvotus on laskenut ja veikkaan et se rasittu vaan siitä Linan kanssa juoksemisesta, juoksin ilman kenkiä ja mullon aina ollut huonot nilkat.




Otettiin Linasta seisotuskuvia :) Se oli kyllä ihan sairaan vaikeeta hommaa koska Lina haluais vaan pistää koko ajan menemään tai sit jos se alkaa odottaa se menee istumaan. Täytyy harjotella varmaan käskyn kautta. Pöydällä se kyllä seisoo mut maassa se tosiaan haluaa pistää pyllyn maahan. Neuvot on enemmän kuin tervetulleita. Opetettiin Linaa myös kierimään, mut se onkin vielä aika vaikeaa.






Vaajakosken Kohinoissa ois sellane epävirallinen koiranäyttely, jossa ei siis oo varsinaisesti mitään rajoituksia. En taida silti uskaltaa viedä Linaa sinne. On niin nuori ja ei oo edes rokotettu vielä. Eikä voi olla varma niistä muista koirista.






2 kommenttia:

  1. Ihana pieni hiirulainen :) Onnittelut uudesta perheenjäsenestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe kiitos :D Kaikki sanoo sitä lepakkonaamaksi ku sen korvat on niin isot suhteessa päähän. Isoista korvista huolimatta kuuloaisti tuntuu olevan muualla :D

      Poista