29 tammikuuta, 2014

Ukko Nooa, Ukko Nooa oli kunnon mies


Kajaanista on selviydytty hengissä! Täytyy kyllä kehua tuomaria aivan älyttömästi vaikka ehkä vähän erimaatti olikin ;) Käsitteli älyttömän kauniisti koiria ja etenkin pentuja! Oikeat koirat voittivat ja reissusta jäi kyllä tosi hyvä mieli :) Voittajiahan me oltiin kun Nokkapokan Myssla vei sekä sertin että cacibin matkassaan hieno porsas!Reissun varjopuolia oli kun rakas ratsumme Punto petti ja jätti meidät bussipysäkille värjöttelemään Annan kanssa. Olimme varmasti huvittava näky kun tien reunassa kaksi tyttöä seisoo konepelti auki ja hieroo otsaansa...onneksi Annan vanhemmilta saimme kyydin kotiin! :D

"Very good type. Elegant, feminine head, enough wide muzzle. Excellent neck and topline. A bit close in elbows. Correct tail & rear. Good in movement." 
- Nemanja Jovanovic
NUK-ERI1 SA

Rekikelin Kormak, Nokkapokan Myssla & Katimon Meyja

Me käytiin myös issikkalenkillä Jylkynkankaalla. Koiria oli yhteensä kymmenen joista kolme oli ns. vääräuskoisia eli väärän rotuisia ;) Mahtava porukka ja energiat sai purettua kunnolla kirpeässä pakkassäässä! Lina on kyllä sellainen ikiliikkuja ja loputon energiapakkaus, enempää en voisi toivoakaan. Agilityssäkin ollaan edistytty jälleen: Lina istuu paremmin paikallaan ja hakee kontaktia radalla et mihinkä sitä seuraavaksi edetään. Ainoastaan kuumuminen on meidän ongelma, sitä haukkua tulee ja käskyä että MIHIN NYT MENNÄÄN ANNA TULLA JO OKEI MEEN TÄNNE SIT KU ET SANO MITÄÄN.
Mut koko ajan edistytään ;) Lina on vauhdikas ja siitä saadaan vallan mainio agitykki.








Mutta nyt se todellinen päivityksen aihe!

  
Rekikelin Stefnir 21.1. Rovaniemellä

Meille on tullut uusi issikka taloon! Hän on komea poika Rovaniemen pohjolasta, väriltään tricolour ja kotoisin Rekikelin kennelistä. Koko nimi on Rekikelin Stefnir, mutta meillä hänet tunnetaan Noana. Noa on kuin isänsä Vuoreksen Zimban kaksoisolento ja luonnetta sekä asennetta löytyy yhtä lailla kuin aikuisestakin koirasta. Noa on kova poika touhuamaan, äärimmäisen reipas ja kultainen poika :) Se sanoo helposti jo aikuisellekin koiralle vastaan, häntähän ei pompotella miten sattuu! Pikku simpanssi <3

Lina otti Noan mahdottoman hyvin vastaan. Noa ensin perääntyi nurkkaan turvaan, mutta heti kun Lina lopetti haistelun ja lähti omiin touhuihinsa, seurasi Noa perässä. Nythän kaksikko jo leikkii ja painii oikein kunnolla, mutta Lina varoo runnomasta pentua liikaa. Sisäsiisteyden harjoittaminen on vaikeaa kerrostalossa, mutta kasvattaja on tehnyt jo niin hyvän pohjatyön, että tuo poika jopa pyytää välillä ihan itse ulos :)

Copyt Anna Vainionpää
Noa on päässyt heti tutustumaan meidän laumaan, johon voisi laskea Linan lisäksi Rekikelin Kormakin ja Nokkapokan Mysslan. Kelmi oli hiukan epävarma tästä uudesta tulokkaasta eikä oikein tiennyt miten siihen tulisi suhtautua. Pienen jäykistelyn ja parin päivän tottumisen jälkeen jopa Kelmi suostui pennun kanssa leikkimään :) Jatkuvastihan poikia saa pitää silmällä, mutta pyrimme pitämään kohtaamiset positiivisina! Myssla on kuin tarhatäti ja pitää riekkuvan pennun kurissa.


Päästiin jo käymään jäällä Noan ja Linan kanssa :) Kantoi hyvin ja oli paljon tilaa juosta. Kävimme myös pidättämässä koiria irti suolla ja siellä mukana olivat myös Rekikelin Veila ja Magni! Reippaan tunnin lenkin Noa veti aivan omin jaloin melkein kokonaan! Sen jälkeen nukuttiinkin lähes koko päivä.


Elämä Noan kanssa on alkanut hyvin, poika on vilkas ja aina välistä tekemässä pahojaan. Kaikki on jännittävää ja kaikkea pitää kokeilla. Nuorukainen vaatii pitkäjänteisyyttä koulutuksessaan ja on ehdottomasti haastavampi kuin Lina aikoinaan. Poika on kuitenkin välkky ja luotan siihen, että yhteisestä taipaleestamme tulee antoisa :) 

Älykkäät :)

Talvisiin tunnelmiin! 

8 kommenttia:

  1. Onnea uudesta perheenjäsenestä, Noa on niiiiiiin suloinen! *3*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi kiitos paljon :) Se on kyllä oikeesti yks sydänkäpynen <3

      Poista
  2. Onnewa pentusesta! Kylläpä osaakin olla söppänä ja toivottavasti tämän tapaan joskus ja Linan uudelleen, koska se pieni näkeminen oli kyllä sellanen että herranisä kun on ihana koissu<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu pian Ouluun kyläilylle ennen kuin tuo kasvaa ;)

      Poista
  3. Mielenkiinnosta kyselen, että uskallatko paljastaa mikä järkkäri sulla on? :) Niin hyvälaatuisia ja kivoja kuvia, samoin issikkagalleriassasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Canon EOS 450D jonka ostin kaverilta käytettynä toissa kesänä :D Hyvä runko harrastelijakäyttöön mut kyllä tässä pikku hiljaa alkaa uutta runkoo kaipailee :) Putkina mulla mukana yleensä kulkee semmoset ku Canon EF 50mm f/1.8 II, Canon EF 55-200mm f/4.5-5.6 II USM ja sit uusin rakkaus Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM. Sit kuvanmuokkauksessa käytän photoshop CS5 :) Kaiken oon käytettynä käyttänyt kun on vastaan tullut

      Poista
  4. Kiitos vastauksesta. Itellä vielä mietinnässä minkä ostan ensijärkkäriksi. Toi 450D alkaa olla jo kaupoista hävinnyt, kun on sen verta vanhempi malli. Mietinnässä esim 700D, mutta mietin vaan sitä kosketusnäyttöä siinä, onko se sitten hyvä vai huono... Jos rupee takkuilemaan niin ku älypuhelimet joskus tekee. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kans hyödyntää tota facebook ryhmää valokuvaajankirppis. Siellä mm. myytiin Canonin 450D kittiputkella hintaan 200e. Mut minkä rungon itse ostaisin seuraavaksi niin kyllä se varmaan tuo 700D olisi tai 600D jos haluan vähän halvemmalla päästä. Tai no tietenkin jos oikein kunnon kameraan olis varaa nii se olis varmaan 7D mutta maksaa jo niin paljon ettei mulla sellaisiin taida olla varaa.
      Tuo kosketusnäyttö ei muakaan oikein lämmitä :/ voihan se olla että sen saa sitten halutessaan pois päältä. Liikkeessähän ne paremmin tietää! Tai sitten kyselee joltakin jolla on tuo runko.

      Poista